Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Μήνυση καταθέτει ο Δήμος Αμπελοκήπων για ρύπανση σε εργοτάξιο του μετρό

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για ρύπανση σε εργοτάξιο του μετρό σκοπεύει να υποβάλλει ο Δήμος Αμπλελοκήπων- Μενεμένης. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση...
να προσφύγει στην  Ελληνική Δικαιοσύνη και στις αρμόδιες αρχές κατά παντός υπευθύνου για την ρύπανση περιβάλλοντος στα αγροτεμάχια, στην επαρχιακή οδό Καλοχωρίου, η χρήση των οποίων έχει παραχωρηθεί στην εταιρία με την επωνυμία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., η οποία τα παραχώρησε με την σειρά της στην κατασκευαστική εταιρία ΑΕΓΕΚ Α.Ε. για εγκατάσταση του εργοταξίου της.
"Ύστερα από επιτόπια αυτοψία του Δημάρχου στις 24/6/2011 διαπιστώθηκε ύπαρξη εκτεταμένων περιοχών εναπόθεσης στερεών αποβλήτων (μπάζα) χωρίς επεξεργασία, προφανώς προϊόντων από οικοδομική δραστηριότητα (εκσκαφές, κατεδαφίσεις κ.α.). Η εναπόθεση των υλικών δημιουργεί λόφους μπαζών μεγάλου ύψους (έως και 10 μέτρων) σε μεγάλη έκταση του αγροτεμαχίου. Παραλλήλως έχουν ανοιχθεί μεγάλες δεξαμενές στο έδαφος του οικοπέδου όπου χύνονται υγρά απόβλητα (οικοδομικών εργασιών) με αποτέλεσμα να επηρεάζεται καταφανώς ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής (επισυνάπτονται φωτογραφίες)" αναφέρεται στην απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου