Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

«Aξίζει να συμμετέχεις!»

Μέσα στο κλίμα συνολικής αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος, οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης έρχονται να μας υπενθυμίσουν τον πραγματικό και ουσιαστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι πολίτες στα κοινά. Ένας ρόλος που απέχει κατά πολύ από αυτόν του «επαγγελματία πολιτικού» ή του τοπικού κομματάρχη.

Οι νέοι άνθρωποι που αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κοινά οφείλουν να είναι οι πρώτοι που θα δώσουν το οριστικό χτύπημα σε αυτές τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες του ρουσφετιού και του ασύδοτου λαϊκισμού του παρελθόντος. Επειδή όμως το να είσαι νέος δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είσαι φορέας και φρέσκων ιδεών, οφείλουμε στην πράξη να αποδείξουμε σε όλη τη κοινωνία ότι αξίζουμε να εκπροσωπούμε τους συμπολίτες μας στην σημαντική αποστολή που έχει να φέρει σε πέρας η τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα τελευταία 8 χρόνια είναι κοινός τόπος ότι στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης έχει γίνει μεγάλο και ουσιαστικό έργο. Αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνει οποιοσδήποτε κάνει απλώς μια βόλτα στον δήμο μας, στην αγορά, στα σχολεία, στις πλατείες, στις γειτονιές.

Από το στρατόπεδο Μ. Αλεξάνδρου που έχει περιέλθει στην κατοχή του δήμου και προορίζεται να δημιουργηθεί δημοτικό κολυμβητήριο, μέχρι την άλλοτε παραμελημένη περιοχή του Καϊστρίου στην οποία έχουν γίνει σημαντικές αναπλάσεις και έχει ουσιαστικά μεταμορφωθεί, οι πολίτες του δήμου βλέπουν την πραγματική αλλαγή στην καθημερινότητά τους.

Το σύνθημα του συνδυασμού του Δημάρχου μας Λάζαρου Κυρίζογλου είναι «αξίζει να συμμετέχεις» και πιστεύω ότι περικλείει την διάχυτη αντίληψη ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν ουσιαστικά με την δράση, τις απόψεις και, εν τέλει, με την ψήφο τους στα κοινά της πόλης τους.

Ο νέος θεσμός στον οποίο συμμετέχω ως υποψήφιος, ο θεσμός του δημοτικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας των Αμπελοκήπων, πιστεύω ότι μπορεί και πρέπει να εκφράσει τις αγωνίες, τις απόψεις και τις ιδέες όλων των Αμπελοκηπιωτών στο νέο, διευρυμένο δήμο μας Αμπελοκήπων- Μενεμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου